Пита од окаре


Пита од окаре
Посна пита од окаре


Маса за пуњење:

Маса је за једну јуфку
мањи црни лук
200 g окаре
со, вегета, уље и бибер по укусу.



Припрема:


На мало уља пропржити ситно исечени црни лук и затим додати окаре (окару можете направити и сами када правите сојино млеко).
Све још мало динстати уз стално мешање, а затим, зачинити зачинима по укусу.
Смесу користити за филовање кад се охлади.

На коре које смо припремили по рецепту за кромпирушу
( видети рецепт доле на блогу), развучемо је и оставити да се то мало осуши на собној температури.
Фил додати на коре (увити или правити куглице величине залогаја).



Посна пита пре печења


Ставити у плех и пећу у пећници 35 минута на температури од 200 степени.

2 коментара: