Мусака од шампињона

Мусака од шампињона
Посна мусака од шампињона

Састојци:


250 г шампињона
бели део празилука средње величине
три кромпира средње величине
два чен белог лука 
уља 
три кашике брашна
50 мл воде
со, бибер, зачин од сувог поврћа, оригано.




Припрема:

На мало уља пропржити ситно исецкан празилук, додати опрене и на листове исецкане шампињоне. Посолити и динстати шампињоне док сва вода не испари. 
Додати ситно исецкан бели лук и зачине по укусу, као и једну кашику брашна. 
Очистити кромпир и два кромпира исећи на танке колутове, док трећи кромпир изрендати на крупније ренде. У науљеном пекачу сложити плошке једног кромпира и посолити. 
Додати пола количине издинстаних печурака, а преко њих поново сложити ред кромпира и на њега преостали фил од шампињона. 
Помешати једну кашику уља, воде, брашна са сољу и прелити преко шемпињона. Нарендан кромпир помешати са кашиком брашна, уља и воде и по укусу посолите. 
Том смесмом прекријте мусаку и пеците је 35 до 40 минута на 220 степени у загрејаној рерни. 



Количине су довољне за керамички пекач величене 20 са 8 цм

5 коментара:

  1. Анониман23. мај 2011. 11:20

    Ovo cu svakako probati jer pecurke sve vrste volim da jedem.odlicno:)

    ОдговориИзбриши
  2. Danas sam pravila za rucak ovu musaku,odlicna je,bas smo lepo jeli.Razmisljali smo da se umesto sampinjona moze staviti borovnjace ko ima.Desetka za recept!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Danas san pravila za rucak,bas smo lepo jeli,prelpa musaka.Razmisljali smo da mogu da se stave i borovnjace.Desetka za recept!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Драго ми је да Вам се свођа !

    ОдговориИзбриши
  5. За колико особа су ове количине?

    ОдговориИзбриши