Како да направите сојино млеко - на води

Сојино млеко
Сојино млеко


Састојци за 2 л млека:


200 г сирове соје
2,5 л воде
ванилин шећер 
со

Припрема:


Сирову соју опрати и потопити је у хладној води. 
Потопљена соја у води треба да одстоји 24 сата, најбоље у фрижидеру. 
Следећег дана вишак воде оцедити. 
Соју уситнити у блендеру или штапним миксером. 
Уситњену соју ставити у шерпу и кувати је. 
Додати води и прстохват соли. 
Млеко кувати на благој ватри око тридесет мунута и пазите јер док не почне да кува јако пени и кипи. 
После пола сата кувања, кроз газу и цетку процедити  сојино млеко. 
У сојино млеко због укуса можете додати ванилин шећер. 
У стакленој флаши сојино млеко може да стоји у фрижидеру до седам дана.


Самлевена соја која остаје при цеђењу млека је "окара" и њу можете користити за кување различитих јела као што је пита окара.

Нема коментара:

Постави коментар