Припрема:
Сирову соју опрати и потопити је у хладној води.
Потопљена соја у води треба да одстоји 24 сата, најбоље у фрижидеру.
Следећег дана вишак воде оцедити.
Соју уситнити у блендеру или штапним миксером.
Уситњену соју ставити у шерпу и кувати је.
Додати води и прстохват соли.
Млеко кувати на благој ватри око тридесет мунута и пазите јер док не почне да кува јако пени и кипи.
После пола сата кувања, кроз газу и цетку процедити сојино млеко.
У сојино млеко због укуса можете додати ванилин шећер.
У стакленој флаши сојино млеко може да стоји у фрижидеру до седам дана.
Самлевена соја која остаје при цеђењу млека је "окара" и њу можете користити за кување различитих јела као што је пита окара.
Сирову соју опрати и потопити је у хладној води.
Потопљена соја у води треба да одстоји 24 сата, најбоље у фрижидеру.
Следећег дана вишак воде оцедити.
Соју уситнити у блендеру или штапним миксером.
Уситњену соју ставити у шерпу и кувати је.
Додати води и прстохват соли.
Млеко кувати на благој ватри око тридесет мунута и пазите јер док не почне да кува јако пени и кипи.
После пола сата кувања, кроз газу и цетку процедити сојино млеко.
У сојино млеко због укуса можете додати ванилин шећер.
У стакленој флаши сојино млеко може да стоји у фрижидеру до седам дана.
Самлевена соја која остаје при цеђењу млека је "окара" и њу можете користити за кување различитих јела као што је пита окара.
Нема коментара:
Постави коментар