Како скувати парадајз за зиму

Кувани парадајз
Кувани парадајз

Састојци:

за две литре куваног парадајза
2,8 г очишћеног и насеченог парадајза
20 г соли
1 дл воде
конзерванс по потреби

Припрема:

Парадајз опрати, очистити га од "срца" и евентуалних нечистота. Насећи очишћен парадајз.


Очишћен и насечен парадајз
Очишћен и насечен парадајз

У шерпу у којој ћете кувати припремљен парадајз за кување налити воду. У току кувања парадајз пусти своју течност и куван је кад се љуске парадајза заврну.


Кување парадајза
Кување парадајза

Кад је парадајз прохлађен сипати га у пасир за парадајз и исцедити га.

Цеђење парадајза
Цеђење парадајза

Сок од исцеђеног парадајза сипати у шерпу, додати со и кувати га до жељене густине или док се пена нескупи. При крају кувања можете додати прстохват конзервенса.

Кување исцеђеног сока
Кување исцеђеног сока


У опране флаше које сте пастеризовали, док су вруће сипати врућ кувани парадајз.


Сипање у флаше
Сипање у флаше

Кад су флаше са парадјзом напуњене, добро их завити и флаше ставити у топло. То радимо тако што их увијемо у ћебе. Тако куван парадјз стоји око 24 сата. Након тога га сложите на полицу у остви или на месту где чувате зимницу.

Нема коментара:

Постави коментар