Пита од бундеве

Бундевара
Посна пита од бундеве

Тесто:

150 g брашна
100 g маргарина
1/2 кашике соли
1/2 кашике цимета
2-3 кашике хладне воде
мало нарендане коре од лимуна.



Фил:

25 g сецканих ораха
50 g гриза
2-3 кашике шећера
1 ванил шећер
2 кашике меда
400 g бундеве обарене и изгњечене
2 dl воде
уље


Припрема:

Маргарин који је стајао на собној температури умесити са брашном, сољу, циметом и додати нарендану кору од лимуна и по потреби 2-3 кашике воде.
Скувати гриз у заслађеној води и додати скувану изгњечену бундеву, мед и ванилин шећер.
Тесто развући у тепсију у којој ће се пећи тако да буде дебљине 0,5 сантиметара и да има ивице.
Посути насецкане орахе по тесту, а затим ставити фил од бундеве и са једном кашиком уља попрскати питу одозго.
Пећи питу 40 минута на 200 степени.

Нема коментара:

Постави коментар