Салата од пасуља |
Састојци:
300 г шареног пасуља
3 млада лука
4 чена белог лука
1 першунов корен
1 шаргарепа
средња главица црног лука
со, бибер
першунов лист, босиљак
маслиново уље
винско сирће
Припрема:
Пасуљ натопити у воду да остане преко ноћи.
Прокувати пасуљ у сланој води и прву воду бацити.
Затим у воду у којој кувате пасуљ ставити шаргарепу, першунов корен и главицу црног лука.
Пасуљ скувати тако да зрна остану цела.
Када је пасуљ куван процедити га и охладити (вода у којој се кувао пасуљ можете искористити за супу).
У охлађен пасуљ додати ситно насецкан млади лук и бели лук. Поуљити, посолити и зачинити бибером.
За киселите салату са винским сирћетом.
По жељи додајте зачине, нама су највише одговарали першунов лист и босиљак.
Пасуљ натопити у воду да остане преко ноћи.
Прокувати пасуљ у сланој води и прву воду бацити.
Затим у воду у којој кувате пасуљ ставити шаргарепу, першунов корен и главицу црног лука.
Пасуљ скувати тако да зрна остану цела.
Када је пасуљ куван процедити га и охладити (вода у којој се кувао пасуљ можете искористити за супу).
У охлађен пасуљ додати ситно насецкан млади лук и бели лук. Поуљити, посолити и зачинити бибером.
За киселите салату са винским сирћетом.
По жељи додајте зачине, нама су највише одговарали першунов лист и босиљак.
Нема коментара:
Постави коментар