Корпице са надевом од шампињона

Корпице са надевом од печурака
Корпице са надевом од печурака


Састојци:


пола паковања лиснатог теста
300 грама шапињона
1 млади лук или пола главице црног лука средње величине
2 кромпира средње величине
со, бибер, оригано, першунов лист
маслиново уље

Припрема:


Од лиснатог теста у калупима средње величине направити десет корпица. 
На мало уља пропржити ситно сецкан црни или млади лук. Додати ситно сецкане печирке. 
Све то динстати на лаганој ватри. 
Кад су печурке издинстане, додати кромпир нарендан на крупно ренде и масу још пар минута пропржити. 
Зачинити зачинима по укусу и пунити масом корпице од лиснатог теста. 
Пећи корпице око 20 минута на 200 степени  у предходно загрејанох рерни.


Можете их украсити кечапом, као на слици (и одличног је укуса).

Нема коментара:

Постави коментар