Супа од пасуља и чушпајз од пасуља - на води

Supa i čušpajz od pasulja na vodi
Посна супа од пасуља на води

Посни чушпајз на води


Састојци:

500 g пасуљу (тетовац)
200 g црног лука
3 чена белог лука
3 шаргарепе
2 зелена
1 паштрњак
посни резанци за супу
алева паприка, со, бибер, шећер


Припрема:


Увече потопите пасуљ у воду да преноћи. Сутрадан га оцедити, налити другом водом и ставити да проври. Поново га оцедити и налити водом, додати сецкани црни лук, шаргарепу, зелен, паштрњак и кувати док се пасуљ не раскува.

Припрема супе од пасуља:



Сада процедити воду од куваног пасуља у другу шерпу, додати соли (може и вегета), кашикицу шећера и посне резанце за супу и оставити да супа добро прокључа.

Припрема чушпајза од пасуља:
Посни чушпајз на води


У малој шерпици налите мало воде и исецкајте бели лук који треба кувати док не омекша онда ставити у све то три кашике брашна, две кашике алеве паприке и мешати док се не добије равномерна маса.
У ову масу сипати скувани пасуљ, ставите испасиране шаргарепе, посолите, побиберите по жељи и кувајте 10-15 минута на тихој ватри.

Нема коментара:

Постави коментар