Печурке на жару |
Састојци:
400 г шампињона
пола везице першуновог листа
2 чена брлог лука
маслиново уље
со
Припрема:
Већ смо спремали шампињоне раније али на други начин.
Печурке опрати и добро посушити.
У роштиљ тигању или пекачу који је загрејан, додати мало маслиновог уља.
Печурке окренути тако да су капице горе.
Кад су печене, окренути их, а затим ставити у сваку капицу соли.
Укупно пећи печурке до пола сата.
Затим их сложити у тањир и у сваку капицу додати смесу ситно исецканог белог лука, першуна и соли.
Послужити по жељи. Ми смо то учинили са рестованим кромпиром и салатом од младог купуса.
Већ смо спремали шампињоне раније али на други начин.
Печурке опрати и добро посушити.
У роштиљ тигању или пекачу који је загрејан, додати мало маслиновог уља.
Печурке окренути тако да су капице горе.
Кад су печене, окренути их, а затим ставити у сваку капицу соли.
Укупно пећи печурке до пола сата.
Затим их сложити у тањир и у сваку капицу додати смесу ситно исецканог белог лука, першуна и соли.
Послужити по жељи. Ми смо то учинили са рестованим кромпиром и салатом од младог купуса.
Нема коментара:
Постави коментар