Жербо коцке

Жарбо коцке
Посне жарбо коцке


Тесто:


125 мл киселе воде
1 дл уља
кашичица фруктозе
10 г свежег квасца
брашна по потреби





фил:


150 г пржених бадема
120 г фруктозе
пекмез (ја сам користила од шљива)
глазура
50 г посне чоколаде за кување
1 кашика уља

Припрема:


Квасац смрвити и додати киселу воду коју сте благо загрејали. Додати уље, фруктозу и брашно по потреби тј. све док се тесто не одваја од посуде у којој га месите. 
Обликујте тесто у пет подјаднаких лоптица. 
Бадеме самељите и помешајте са фруктозом. 
Посуду у којој ћете пећи коцке премажите маргарином. 
Тасто развијте што тање и сложите у плах. Премажите пекмезом и поспите мешавином бадема и фруктозе. 
Преко, поново ставите кору па пекмез и бадеме и тако све до пете коре. 
Кад ставите пету кору избоцкајте је виљушком. 
Пеците коре на 180 степени 40 минута. Кад су коцке печене прмажите их са 50 г посне чоколаде за кување коју сте предходно растопили на благој ватри са једном кашиком уља.


Код премазивања кора ја само трошила две кашике пекмеза и четири бадема.

1 коментар: