Посне жарбо коцке |
Тесто:
125 мл киселе воде
1 дл уља
кашичица фруктозе
10 г свежег квасца
брашна по потреби
фил:
150 г пржених бадема
120 г фруктозе
пекмез (ја сам користила од шљива)
глазура
50 г посне чоколаде за кување
1 кашика уља
Припрема:
Квасац смрвити и додати киселу воду коју сте благо загрејали. Додати уље, фруктозу и брашно по потреби тј. све док се тесто не одваја од посуде у којој га месите.
Обликујте тесто у пет подјаднаких лоптица.
Бадеме самељите и помешајте са фруктозом.
Посуду у којој ћете пећи коцке премажите маргарином.
Тасто развијте што тање и сложите у плах. Премажите пекмезом и поспите мешавином бадема и фруктозе.
Преко, поново ставите кору па пекмез и бадеме и тако све до пете коре.
Кад ставите пету кору избоцкајте је виљушком.
Пеците коре на 180 степени 40 минута. Кад су коцке печене прмажите их са 50 г посне чоколаде за кување коју сте предходно растопили на благој ватри са једном кашиком уља.
Код премазивања кора ја само трошила две кашике пекмеза и четири бадема.
Квасац смрвити и додати киселу воду коју сте благо загрејали. Додати уље, фруктозу и брашно по потреби тј. све док се тесто не одваја од посуде у којој га месите.
Обликујте тесто у пет подјаднаких лоптица.
Бадеме самељите и помешајте са фруктозом.
Посуду у којој ћете пећи коцке премажите маргарином.
Тасто развијте што тање и сложите у плах. Премажите пекмезом и поспите мешавином бадема и фруктозе.
Преко, поново ставите кору па пекмез и бадеме и тако све до пете коре.
Кад ставите пету кору избоцкајте је виљушком.
Пеците коре на 180 степени 40 минута. Кад су коцке печене прмажите их са 50 г посне чоколаде за кување коју сте предходно растопили на благој ватри са једном кашиком уља.
Код премазивања кора ја само трошила две кашике пекмеза и четири бадема.
Ma ovako nesto je uvek jako dobro.Novi recept za mene da probam:) Hvala
ОдговориИзбриши