Посне пуњене паприке кромпиром |
Састојци:
шест паприка бабура
један средњи црни лук
један већи парадајз
750 г црвеног кромпира
со, бибер, зачин од поврћа-вегета
уље
Припрема:
Један рецепт пуњених паприка са кромпиром сам правила давно, а ово је нешто другачији рецепт.
Један рецепт пуњених паприка са кромпиром сам правила давно, а ово је нешто другачији рецепт.
Паприке опрати и очистити од семена.
Кромпир ољуштити и нарендати на крупно ренде.
Очишћен лук ситно исецкати и додати у нарендан кромпир.
По укусу зачинити кромпир сољу, вегетом и бибером. Припремљеном смесом напунити паприке.
Насеци парадајз на колутове и њима затворити паприке.
У науљен ватростални суд сложити паприке и са још мало уља их посути одозго.
Пећи у рерни 45 минута на 220 степени.
Кромпир ољуштити и нарендати на крупно ренде.
Очишћен лук ситно исецкати и додати у нарендан кромпир.
По укусу зачинити кромпир сољу, вегетом и бибером. Припремљеном смесом напунити паприке.
Насеци парадајз на колутове и њима затворити паприке.
У науљен ватростални суд сложити паприке и са још мало уља их посути одозго.
Пећи у рерни 45 минута на 220 степени.
Koja divan ideja;)) odlicno izgleda :)
ОдговориИзбриши