Паприка пуњена кромпиром

Паприка пуњена кромпиром
Посне пуњене паприке кромпиром


Састојци:


шест паприка бабура
један средњи црни лук
један већи парадајз
750 г црвеног кромпира
со, бибер, зачин од поврћа-вегета
уље


Припрема:


Један рецепт  пуњених паприка са кромпиром сам правила давно, а ово је нешто другачији рецепт.
Паприке опрати и очистити од семена. 
Кромпир ољуштити и нарендати на крупно ренде. 
Очишћен лук ситно исецкати и додати у нарендан кромпир. 
По укусу зачинити кромпир сољу, вегетом и бибером. Припремљеном смесом напунити паприке. 
Насеци парадајз на колутове и њима затворити паприке. 
У науљен ватростални суд сложити паприке и са још мало уља их посути одозго. 
Пећи у рерни 45 минута на 220 степени.

1 коментар: