Паприке пуњене кромпиром

Паприке пуњене кромпиром
Паприка пуњена кромпиром

Састојци:

10 паприка
3 - 4 већа кромпира
3 средње главице црног лука
1 шољу за црну кафу соје
1 шољу од беле кафе пиринча
1 шољу од беле кафе млевених ораха
уље, со, вегета, бибер, алева паприка
2 кашике брашна
кувани парадајз
вода


Припрема:

Кромпир ољуштити, изрендати на крупније ренде и посолити.
Лук, очистити, ситно исећи и благо пропржити на мало уља до златно жуте боје.
Соју, обарити у вегети, а пиринач обарити благо у сланој води.
На пропржен лук, додати исцеђен кромпир, као обарену соју и пиринач.
Масу благо пропржити, а зати додати млевене орахе.
Зачините масу вегетом, сољу и бибером по укусу.
Масом напунити паприке и сложити их у шерпу.
Умутити уље са две кашике брашна и алевом паприком уз додатак парадајз сока и прелити преко паприка.
Додати воде да паприке огрезну у сосу.
Паприке запећи у рерни на 220 степени.


Посно јело које је јако укусно



Нема коментара:

Постави коментар