Ђувеч

Đuveč


Састојци:


две главице црног лука
три кромпира средње величине
три паприке бабуре
четири парадајза
мањи патлиџан и тиквица
шољица пиринча
со, бибер, босиљак, першунов лист
уље 

Припрема:


Уље благо загрејте и пропжите ситно исецкан црвени лук. Додајте насецкане паприке и тиквице. 
Пре него што додате патлиџан, исекајте га на коцкице, посолите и оставите да одстоји пола сата. 
Додајте патлиџан и кромпир исецкан на коцке.
Све то пржите уз мешање. 
Парадајз ољуштите и исецкајте  на коцке. 
Пиринач проперите у млакој води и додајте у ђувеч. 
Према потреби доливајте млаке воде и повремено мешајте ђувеч. 
Посолите и побиберите по укусу. 
На крају додајте ситно исецкан босиљак и першунов лист.


Свакако зависно од сезоне поврћа у ђувеч можете додати грашак и боранију.

1 коментар: