Đuveč |
Састојци:
две главице црног лука
три кромпира средње величине
три паприке бабуре
четири парадајза
мањи патлиџан и тиквица
шољица пиринча
со, бибер, босиљак, першунов лист
уље
Припрема:
Уље благо загрејте и пропжите ситно исецкан црвени лук. Додајте насецкане паприке и тиквице.
Пре него што додате патлиџан, исекајте га на коцкице, посолите и оставите да одстоји пола сата.
Додајте патлиџан и кромпир исецкан на коцке.
Уље благо загрејте и пропжите ситно исецкан црвени лук. Додајте насецкане паприке и тиквице.
Пре него што додате патлиџан, исекајте га на коцкице, посолите и оставите да одстоји пола сата.
Додајте патлиџан и кромпир исецкан на коцке.
Све то пржите уз мешање.
Парадајз ољуштите и исецкајте на коцке.
Пиринач проперите у млакој води и додајте у ђувеч.
Према потреби доливајте млаке воде и повремено мешајте ђувеч.
Посолите и побиберите по укусу.
На крају додајте ситно исецкан босиљак и першунов лист.
Свакако зависно од сезоне поврћа у ђувеч можете додати грашак и боранију.
Парадајз ољуштите и исецкајте на коцке.
Пиринач проперите у млакој води и додајте у ђувеч.
Према потреби доливајте млаке воде и повремено мешајте ђувеч.
Посолите и побиберите по укусу.
На крају додајте ситно исецкан босиљак и першунов лист.
Свакако зависно од сезоне поврћа у ђувеч можете додати грашак и боранију.
uvek super za pojesti;)
ОдговориИзбриши