Запечена боранија


Запечена боранија
Запечена боранија



Састојци:

500 г шарене бораније
једна кашика сирћета
два чена белог лука
першуновог листа
со, бибер, уље
пет кашика презли


Припрема:

Боранију очистимо од петељки и исечемо на величину до два сантиметра. 
У литар и по воде, коју добро посолимо, додамо кашику алкохолног сирћета и додамо боранију да  би је патнестак минута обарили у води. 
Боранију процедимо и додамо четири кашике презле, ситно сецкани бели лук и першунов лист. 
Пекач од керамике науљимо и додамо боранију. 
Налијемо водом да боранија огрезне, а одозго додамо једну кашику презли. 
Боранију запечемо пола сата у загрејаној рерни на 220 степени.

1 коментар:

  1. Анониман1. јул 2011. 15:24

    volim kad nadjem nesto novo za povrce.Iako vecinom sluzim kao prilog ipak je fino i povrce servirati uvek drugacije spremljeno.Odlicno:)

    ОдговориИзбриши