300 г рибе (користила сам ослића)
главица црног лука
2 дл парадајз сока
1 дл белог вина
један чен белог лука
со, бибер, ловоров лист, уље
мирођија, босиљак, першунов лист
главица црног лука
2 дл парадајз сока
1 дл белог вина
један чен белог лука
со, бибер, ловоров лист, уље
мирођија, босиљак, першунов лист
Припрема:
Рибу исечемо на мање комаде и пресечемо је уздужно.
Добро посушимо рибу, посолимо, побиберимо и препечемо је до 2 минута на загрејаном уљу са обе стране.
У дргом тигању на мало уља проднстамо ситно исечен црни лук и ловоров лист.
Препржену рибу додамо на продинстан лук и прелијемо је парадајз сосом.
Све кувамо на јакој ватри, а кад је парадајз скоро укуван додамо бело вино.
Кувати још пет до десет минута и на крају додати ситно исецкан босиок , першун и мирођију.
Добро посушимо рибу, посолимо, побиберимо и препечемо је до 2 минута на загрејаном уљу са обе стране.
У дргом тигању на мало уља проднстамо ситно исечен црни лук и ловоров лист.
Препржену рибу додамо на продинстан лук и прелијемо је парадајз сосом.
Све кувамо на јакој ватри, а кад је парадајз скоро укуван додамо бело вино.
Кувати још пет до десет минута и на крају додати ситно исецкан босиок , першун и мирођију.
Interesantno.nisam cesto nailazila na ruibu u paradajz sosu ali zasto da ne;) Bas cu isprobati;)
ОдговориИзбришиOvo jelo je perfektno. Još je lepše kada se u sve to, pred kraj kuvanja, doda skuvani pirinač, i pokupi sos. :)
ОдговориИзбриши