Ослић у парадајз сосу

Ослић у парадајз сосу
Ослић у парадајз сосу


Састојци:

300 г рибе (користила сам ослића)
главица црног лука
2 дл парадајз сока
1 дл белог вина
један чен белог лука
со, бибер, ловоров лист, уље
мирођија, босиљак, першунов лист


Припрема:

Рибу исечемо на мање комаде и пресечемо је уздужно. 
Добро посушимо рибу, посолимо, побиберимо и препечемо је  до 2 минута на загрејаном уљу са обе стране. 
У дргом тигању на мало уља проднстамо ситно исечен црни лук и ловоров лист. 
Препржену рибу додамо на продинстан лук и прелијемо је парадајз сосом. 
Све кувамо на јакој ватри, а кад је парадајз скоро укуван додамо бело вино. 
Кувати још пет до десет минута и на крају додати ситно исецкан босиок , першун и  мирођију.

2 коментара:

  1. Анониман28. јун 2011. 11:58

    Interesantno.nisam cesto nailazila na ruibu u paradajz sosu ali zasto da ne;) Bas cu isprobati;)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo jelo je perfektno. Još je lepše kada se u sve to, pred kraj kuvanja, doda skuvani pirinač, i pokupi sos. :)

    ОдговориИзбриши