600 г белог ослића
120 г брашна
1 лимун
1 дл пива
пуршунов лист, мирођија
босиљак
со, бибер
уље
120 г брашна
1 лимун
1 дл пива
пуршунов лист, мирођија
босиљак
со, бибер
уље
Припрема:
Рибу ставите у чинију, посолите, побиберите, додајте першунов лист, сок од лимуна, прелијте уљем, промешајте и оставите да стоји у фрижидеру 30 минута.
Док се риба хлади, у другој чинији сипајте пиво и полако додајте брашно, мешајући да не би било грудвица. Додајте мало соли и уља и мешајте док маса буде глатка
Пре печења, рибу заронити у спремљену масу од пива и ставиту у предходно добро загрејаном уљу у тигању да се пече.
Рибу ставите у чинију, посолите, побиберите, додајте першунов лист, сок од лимуна, прелијте уљем, промешајте и оставите да стоји у фрижидеру 30 минута.
Док се риба хлади, у другој чинији сипајте пиво и полако додајте брашно, мешајући да не би било грудвица. Додајте мало соли и уља и мешајте док маса буде глатка
Пре печења, рибу заронити у спремљену масу од пива и ставиту у предходно добро загрејаном уљу у тигању да се пече.
Када је риба печена, вадимо је на салвету да упије вишак уља.
Meni ribu mozes staviti na tanjir svakog dana.Ja idem mojom zardjalom brodicom u ribolov a Pacifik mi je ispod prozora:)Odlican recept(nisma probala sa pivom)
ОдговориИзбриши