500 г шарене бораније
једна кашика сирћета
два чена белог лука
першуновог листа
со, бибер, уље
пет кашика презли
једна кашика сирћета
два чена белог лука
першуновог листа
со, бибер, уље
пет кашика презли
Припрема:
Боранију очистимо од петељки и исечемо на величину до два сантиметра.
У литар и по воде, коју добро посолимо, додамо кашику алкохолног сирћета и додамо боранију да би је патнестак минута обарили у води.
Боранију процедимо и додамо четири кашике презле, ситно сецкани бели лук и першунов лист.
Пекач од керамике науљимо и додамо боранију.
Налијемо водом да боранија огрезне, а одозго додамо једну кашику презли.
Боранију запечемо пола сата у загрејаној рерни на 220 степени.
У литар и по воде, коју добро посолимо, додамо кашику алкохолног сирћета и додамо боранију да би је патнестак минута обарили у води.
Боранију процедимо и додамо четири кашике презле, ситно сецкани бели лук и першунов лист.
Пекач од керамике науљимо и додамо боранију.
Налијемо водом да боранија огрезне, а одозго додамо једну кашику презли.
Боранију запечемо пола сата у загрејаној рерни на 220 степени.
volim kad nadjem nesto novo za povrce.Iako vecinom sluzim kao prilog ipak je fino i povrce servirati uvek drugacije spremljeno.Odlicno:)
ОдговориИзбриши