Састојци:
Шаран
мешано бело и кукурузно брашно (у омеру пола пола)
со
Припрема:
Шарана добро посушите.
Пола сата пре пржења, добро посолите рибу.
Ја то радим тако што свако парче рибе појединачно насолим.
У шерпи од две литре наспите око 4 дл уља и на средњој ватри загрејте.
У припремљену смесу брашна, уваљајте рибу и пре него што је спустите у загрејано уље, благо је отресите од вишка брашна.
Свако паче рибе пржите око десетак минута са једне и исто толико са друге стране.
Додатак пржени кисели купус:
Овако припремљеног шарана, за ручак сам служила уз пржени кисели купус, за који је требало да пола килограма киселог купуса.
Пржите на добро загрејаном уљу, а затим јачину ватре смањите на средњу и пржите још 30 до 45 минута
При крају у купус додајте, прстохват шећера, пола кашичице слатке алеве паприке и уз такво припремљен прилог уживајте у свом шарану који сте већ припремили.
Нема коментара:
Постави коментар