Пастрмка

Пастрмка
Свеже печена пастрмка


Састојци:


две пастрмке - око 400 г једна
кукурузно и пшенично брашно
везица блитве
три средња кромпира
чен белог лука
со, бибер 
уље


Припрема:


Свежу пастрмку, добро посушити и посолити, како споља тако и изнутра.
У мешавину кукурузног и пшеничног брашна, добро уваљати пастрмку и пре него што се стави на печење вишак брашна отрести. 
У загрејаном уљу, тако припремњену пастрмку пећи 15 минута с једен и исто толике с друге стране. 
Док се риба пече, посебно обарити, у сланој води блитву и на коцкице исечен кромпир.
Обарену и исцеђену блитву, насећи на ситне траке. 
На мало уља, пропржити ситно исецкан бели лук, додати барен кромпир, посолити и побиберити. 
Два до три мунута пропржити на лагној ватри и додати блитву и све то сјединити.

Нема коментара:

Постави коментар