Састојци:
500 г грашка
две главице црног лука
3-4 средња кромпира
пола паковања замрзнутог поврћа тј. мешавине за супу
мања везица першуновог листа
За хладну запршку:
кашика брашна
пола кашике слатке алеве паприке
со, вегета
Припрема:
На мало уља, продинстати ситно исецкан црни лук.
Кад је лук добио златно жуту боју, додати кромпир насечен на кришке и пола кесице поврћа и све то на благој ватри динстати 15 минута уз благо доливање млаке воде.
Затим додати грашак и налити водом да огрезне.
Кад је прокувало додати суву љуту паприку и везу першуновог листа.
Кашику брашна и слатку паприку размутити у хладној води да нема грудвица и улити уз благо мешање у паприкаш.
Јело прокувати на благој ватри још двадесетак минута и зачинитига сољу и вегетом по укусу.
Нема коментара:
Постави коментар