Састојци:
Средња главица кеља
три средња кромпира
два чена белог лука
две кашике брашна
со, бибер, слатка алева паприка
Припрема:
Кељ исећи на резенце и обарити у сланој води, десет до петнеаест минута од момента кад вода прокључа.
За то време, ољуштити кромпир, исећи га на коцкице и такође обарити у сланој води.
Када су кељ и кромпир обарени процедити их.
На уљу, пропржити брашно, један чешањ белог лука и додати једну малу кашичицу слатке алеве паприке.
Затим додати, обарен кромпир и кељ и уз непрекидно мешање додати постепено око 4 дл млаке воде.
Када је вариво прокувало, посолити га по укусу, обавезно додати бибер и ситно исецкан још један чешањ белог лука.
Пустите да вариво прокува још десетак минута и после тога је спремно са сервирање.
Нема коментара:
Постави коментар