Чушпајз од шаргарепе |
Састојци:
100 г празилука
400 г шаргарепе
мања кисела јабука
чен белог лука
маслиновог уља
со, бибер, тимијан, босиљак
воде по потреби
Припрема:
На загрејаном уљу, проржити ситно насецкан празилук.
Затим, додати нарендану шаргарепу, посолити и побиберити. На лаганој ватри уз доливање млаке воде динстати шаргарепу петнестак минута.
Затим, додати јабуку, насечену на коцке срење величине.
Све то динстати још десетак минута.
Додати зачине по укусу и послужити као прилог или уживати у необично слато -сланом укусу припремљене шаргарепе.
Овде смо конкретно вариво послужила са ћуфтама од целера.
На загрејаном уљу, проржити ситно насецкан празилук.
Затим, додати нарендану шаргарепу, посолити и побиберити. На лаганој ватри уз доливање млаке воде динстати шаргарепу петнестак минута.
Затим, додати јабуку, насечену на коцке срење величине.
Све то динстати још десетак минута.
Додати зачине по укусу и послужити као прилог или уживати у необично слато -сланом укусу припремљене шаргарепе.
Овде смо конкретно вариво послужила са ћуфтама од целера.
Нема коментара:
Постави коментар