Чушпајз од шаргарепе

Чушпајз од шаргарепе
Чушпајз од шаргарепе

Састојци:

100 г празилука
400 г шаргарепе
мања кисела јабука
чен белог лука
маслиновог уља
со, бибер, тимијан, босиљак
воде по потреби

Припрема:

На загрејаном уљу, проржити ситно насецкан празилук. 
Затим, додати нарендану шаргарепу, посолити и побиберити. На лаганој ватри уз доливање млаке воде динстати шаргарепу петнестак минута. 
Затим, додати јабуку, насечену на коцке срење величине. 
Све то динстати још десетак минута. 
Додати зачине по укусу и послужити као прилог или уживати у необично слато -сланом укусу припремљене шаргарепе.
Овде смо конкретно вариво послужила са ћуфтама од целера.

Нема коментара:

Постави коментар