Шарена палента

Шарена палента
Шарена палента

Састојци:

250 г паленте
2 кашике соли
2 кашике маслиновог уља
1 шаргарепа
3  средња шампињона
1 црвена кисела паприка
броколи
со, бибер
вода

Припрема:

У воду, чија количина је одређана према упутству произвођача, ствати со и маслиново уље. 
Кад је вода прокувала постепено додавати, уз мешање. паленту.
Обично се кува пет минута, проверити упуство за припрему.
Шаргарепу, брокули обарити, као и печурке. 
Обарено поврће и црвену паприку ситно насецкати.
Кад је палента прохлађена поделити у два дела. 
У напуњену ватросталну посуду ставити пола паленте и поравнати.
Преко тога ставити ситно насецкано поврће, које је посољено и побиберено. 
Затим равномерно распоредити, преко поврћа, други део паленте. 
Паленту ставити у фрижидер са се охлади.

Нема коментара:

Постави коментар