Шарена палента |
Састојци:
250 г паленте
2 кашике соли
2 кашике маслиновог уља
1 шаргарепа
3 средња шампињона
1 црвена кисела паприка
броколи
со, бибер
вода
Припрема:
У воду, чија количина је одређана према упутству произвођача, ствати со и маслиново уље.
Кад је вода прокувала постепено додавати, уз мешање. паленту.
Обично се кува пет минута, проверити упуство за припрему.
Шаргарепу, брокули обарити, као и печурке.
Обарено поврће и црвену паприку ситно насецкати.
Кад је палента прохлађена поделити у два дела.
У напуњену ватросталну посуду ставити пола паленте и поравнати.
Преко тога ставити ситно насецкано поврће, које је посољено и побиберено.
Затим равномерно распоредити, преко поврћа, други део паленте.
Паленту ставити у фрижидер са се охлади.
У воду, чија количина је одређана према упутству произвођача, ствати со и маслиново уље.
Кад је вода прокувала постепено додавати, уз мешање. паленту.
Обично се кува пет минута, проверити упуство за припрему.
Шаргарепу, брокули обарити, као и печурке.
Обарено поврће и црвену паприку ситно насецкати.
Кад је палента прохлађена поделити у два дела.
У напуњену ватросталну посуду ставити пола паленте и поравнати.
Преко тога ставити ситно насецкано поврће, које је посољено и побиберено.
Затим равномерно распоредити, преко поврћа, други део паленте.
Паленту ставити у фрижидер са се охлади.
Нема коментара:
Постави коментар