Ћуфте од целера

Ћуфте од целера
Посне ћуфте од целера


Састојци:

200 g целера
100 g кромпира
1 шаргарепа
2 чена белог лука
мала главица црног лука
2 кашике белог брашна
2 кашике кукурузног брашна
4 кашика презли
прстохват прашка за пециво
прстохват соде бикарбоне
со, бибер, вегета, уље


Припрема:


Поврће обарити у сланој води.
Када је обарено, процедити (од течности се може направити лагана супица).
Поврће изгњечити и док је још вруће, ставити прстохват прашака за пециво, прстохват соде бикарбоне, кукурузно брашно, бело брашно и добро масу сједињити.
Нарезати црни и бели лук, додати у масу коју ћемо више пута премесити да би била што компактнија.
У масу додати презле до чврстине да се могу обликовати ћуфте.
Обликоване ћуфте пећи на загрејаном уљу.

Нема коментара:

Постави коментар