Пита од јабуке и хлеба |
350 г раженог или интегралног свежег хлеба
1 дл киселе воде
1/2 кесе ванилин шећера
350 г јабука
5 кашике фруктозе
2 кашике пудинга од ваниле
1/2 литре воде
корица од лимуна
Припрема:
Са хлеба танко одсећи корицу, исећи на кришке, а затим на коцке.
У чинију ставити коцке хлеба и пресути киселом водом.
Тако, натопљени хлеб треба да одстоји пола сата.
Затим у хлеб додати ванилин шећер и једну кашику фруктозе. Промешати смесу и облоковати је у ватросталној посуди, тако да ивице буду уздигнуте, а дебљина подједнака.
Јабуке, очистити и изрезати на плошке и слагати преко теста, тако да прекрије цело тесто.
У пола литре воде укувати две кашике пудинга (на води) и шећер.
Све то прокувати један минут.
Додати нарендану корицу лимуна.
Пудинг, који је ређи, прелити преко јабука.
Тако спремљен колач пећи у загрејаној рерни на 220 степени 30 минута.
Колач сећи тек када се добро охлади.
Са хлеба танко одсећи корицу, исећи на кришке, а затим на коцке.
У чинију ставити коцке хлеба и пресути киселом водом.
Тако, натопљени хлеб треба да одстоји пола сата.
Затим у хлеб додати ванилин шећер и једну кашику фруктозе. Промешати смесу и облоковати је у ватросталној посуди, тако да ивице буду уздигнуте, а дебљина подједнака.
Јабуке, очистити и изрезати на плошке и слагати преко теста, тако да прекрије цело тесто.
У пола литре воде укувати две кашике пудинга (на води) и шећер.
Све то прокувати један минут.
Додати нарендану корицу лимуна.
Пудинг, који је ређи, прелити преко јабука.
Тако спремљен колач пећи у загрејаној рерни на 220 степени 30 минута.
Колач сећи тек када се добро охлади.
Нема коментара:
Постави коментар