Пита од јабука и хлеба - на води



Колач од јабука и хлеба
Пита од јабуке и хлеба
Састојци:

350 г раженог или интегралног свежег хлеба
1 дл киселе воде
1/2 кесе ванилин шећера
350 г јабука
5 кашике фруктозе
2 кашике пудинга од ваниле
1/2 литре воде
корица од лимуна


Припрема:

Са хлеба танко одсећи корицу, исећи на кришке, а затим на коцке. 
У чинију ставити коцке хлеба и пресути киселом водом. 
Тако, натопљени хлеб треба да одстоји пола сата. 
Затим у хлеб додати ванилин шећер и једну кашику фруктозе. Промешати смесу и  облоковати је у ватросталној посуди, тако да ивице буду уздигнуте, а дебљина подједнака.
Јабуке, очистити и изрезати на плошке и слагати преко теста, тако да прекрије цело тесто. 
У пола литре воде укувати две кашике пудинга (на води) и шећер. 
Све то прокувати један минут. 
Додати нарендану корицу лимуна. 
Пудинг, који је ређи, прелити преко јабука. 
Тако спремљен колач пећи у загрејаној рерни на 220 степени 30 минута. 
Колач сећи тек када се добро охлади.

Нема коментара:

Постави коментар