седам великих шампињона
један средњи свеж парадајз
један празилук - бели део
150 г свежег шпанаћа
со, бибер, вегета
100 г тофуа
две кашике презле
седам комадића маргарина
уље
један средњи свеж парадајз
један празилук - бели део
150 г свежег шпанаћа
со, бибер, вегета
100 г тофуа
две кашике презле
седам комадића маргарина
уље
Припрема:
На мало уља продинстати ситно исецкан празилук. Затим додати исецкане коренове печурака, све то мало посолити и динстати још пар минута.
Парадајз, исеци на коцкице и додати у печурке са празилуком. После пар минута додати опран свеж спанаћ и све пропржити док се листови спанаћа не прoпрже.
Кад је смеса за пуњење печурака прохлађена, додати нарендан сир и све зачинити зачинима по укусу.
Смесом пунити печурке.
У плех у којем ће се пећи, премазати маргарином и додати презлу, сложити напуњене печурке и на сваку ставити мањи комадић маргарина.
Сложити напуњене печурке и пећи у рерни 25 минута на 220 степени.
Парадајз, исеци на коцкице и додати у печурке са празилуком. После пар минута додати опран свеж спанаћ и све пропржити док се листови спанаћа не прoпрже.
Кад је смеса за пуњење печурака прохлађена, додати нарендан сир и све зачинити зачинима по укусу.
Смесом пунити печурке.
У плех у којем ће се пећи, премазати маргарином и додати презлу, сложити напуњене печурке и на сваку ставити мањи комадић маргарина.
Сложити напуњене печурке и пећи у рерни 25 минута на 220 степени.
Нема коментара:
Постави коментар