Пуњени шампињони

Пуњени шампињони
Пуњени шампињони


Састојци:

седам великих шампињона
један средњи свеж парадајз
један празилук - бели део
150 г свежег шпанаћа
со, бибер, вегета
100 г  тофуа
две кашике презле
седам комадића маргарина
уље


Припрема:

На мало уља продинстати ситно исецкан празилук. Затим додати исецкане коренове печурака, све то мало посолити  и динстати још пар минута. 
Парадајз, исеци на коцкице и додати у печурке са празилуком. После пар минута додати опран  свеж спанаћ и све пропржити док се листови спанаћа не прoпрже. 
Кад је смеса за пуњење печурака прохлађена, додати нарендан сир и све зачинити зачинима по укусу. 
Смесом пунити печурке. 
У плех у којем ће се пећи, премазати маргарином и додати презлу, сложити напуњене печурке и на сваку ставити мањи комадић маргарина. 
Сложити напуњене печурке и пећи у рерни 25 минута на 220 степени. 

Нема коментара:

Постави коментар