Колач од шљива |
Састојци:
50 г интегралног корн флекса
50 г млевеног бланшираног кикирикија
50 г брашна
50 мл сојиног млека
1 кашика кикирики путера
1 кашичица нес кафе
5 кашика фрукторзе
1 ванилин шећер
800 г шљива (мерено са коштицом )
2 кашике презле
цимет
Припрема:
За кору колача помешати корн флекс, брашно, кикирики, фруктозу, сојино млеко, нес кафу и кикирики путер.
Оставити да смеса одстоји око пола сата уз повремено мешање. За то време шљиве док су још полу залеђене очистити од коштица.
Шљиве помешати са презлом и на 200 степени 20 минута их у плеху загрејати, да се отопе и пусте вишак сока.
У плех у коме сам печете колач ставити кору од припремљене смесе у који смо додали и ванилин шећер.
Благо је поравнати и на њу сложити припремљене шљиве. Посути колач кашицицом цимета. Колач пећи пола сата на 200 степени у предходно угрејаној рерни.
Кад слажете колач у плех можете користити и папир за печење.
За кору колача помешати корн флекс, брашно, кикирики, фруктозу, сојино млеко, нес кафу и кикирики путер.
Оставити да смеса одстоји око пола сата уз повремено мешање. За то време шљиве док су још полу залеђене очистити од коштица.
Шљиве помешати са презлом и на 200 степени 20 минута их у плеху загрејати, да се отопе и пусте вишак сока.
У плех у коме сам печете колач ставити кору од припремљене смесе у који смо додали и ванилин шећер.
Благо је поравнати и на њу сложити припремљене шљиве. Посути колач кашицицом цимета. Колач пећи пола сата на 200 степени у предходно угрејаној рерни.
Кад слажете колач у плех можете користити и папир за печење.
Нема коментара:
Постави коментар