Ћевапи од жита |
Састојци:
400 г скуваног жита белија
2 главице црног лука
1 чен белог лука
1 мања нарендана шаргарепа
биљни зачин, со, бибет, пимент
презле
уље
Припрема:
Пшеницу добро опрати и оставити неколико сати да одстоји у хладној води.
Воду у којој је била пшеница бацити.
У три пута већој количини воде кувати жито.
Од момента кад почне да кључа кувати пола сата.
Затим шерпу поклопити и добро је ушушкати у ћебе све док се пшеница не охлади.
Вишак воде одсути, а пшеницу добро просушитит у сувој и чистој крпи или гази.
Тако добијемо кувану пшеницу ћемо самлети на машини за месо.
У тако припремљрно жито ставити ситно насецкан бели и црни лку, нарендану шаргерепу и зачине.
Масу добро умесино и неколко пута премесимо масу за ћевапе.
Ако маса који сте припремили није била довољно сува додајте презле док недобијете масу од којих можете обликовати ћевапе.
Кад ћевапе обликујете уваљајте их у презле и пеците на загрејаном уљу.
Пшеницу добро опрати и оставити неколико сати да одстоји у хладној води.
Воду у којој је била пшеница бацити.
У три пута већој количини воде кувати жито.
Од момента кад почне да кључа кувати пола сата.
Затим шерпу поклопити и добро је ушушкати у ћебе све док се пшеница не охлади.
Вишак воде одсути, а пшеницу добро просушитит у сувој и чистој крпи или гази.
Тако добијемо кувану пшеницу ћемо самлети на машини за месо.
У тако припремљрно жито ставити ситно насецкан бели и црни лку, нарендану шаргерепу и зачине.
Масу добро умесино и неколко пута премесимо масу за ћевапе.
Ако маса који сте припремили није била довољно сува додајте презле док недобијете масу од којих можете обликовати ћевапе.
Кад ћевапе обликујете уваљајте их у презле и пеците на загрејаном уљу.
ovo ću isprobati... izgleda i zvuči odlično...
ОдговориИзбришиЗаиста је одлично !
ОдговориИзбришиodoh da pravim :-)
ОдговориИзбришиMoze li u rerni da se zapeku bez ulja?
ОдговориИзбришиЈуче сам пробао.Нешто фе ни ме нал но!
ОдговориИзбриши