Ћевапи од жита

Ћевапи од жита
Ћевапи од жита


Састојци:


400 г скуваног жита белија
2 главице црног лука
1 чен белог лука
1 мања нарендана шаргарепа
биљни зачин, со, бибет, пимент
презле
уље


Припрема:


Пшеницу добро опрати и оставити неколико сати да одстоји у хладној води. 
Воду у којој је била пшеница бацити. 
У три пута већој количини воде кувати жито. 
Од момента кад почне да кључа кувати пола сата. 
Затим шерпу поклопити и добро је ушушкати у ћебе све док се пшеница не охлади. 
Вишак воде одсути, а пшеницу добро просушитит у сувој и чистој крпи или гази. 
Тако добијемо кувану пшеницу  ћемо самлети на машини за месо. 
У тако припремљрно жито ставити  ситно насецкан бели и црни лку, нарендану шаргерепу и зачине. 
Масу добро умесино и неколко пута премесимо масу за ћевапе. 
Ако маса који сте припремили није била довољно сува додајте презле док недобијете масу од којих можете обликовати ћевапе. 
Кад ћевапе обликујете уваљајте их у презле и пеците на загрејаном уљу.

5 коментара: