Прокељ |
Састојци:
250 г прокеља
1 главица црног лука
1 парадајз
2 чена белог лука
1 кашика брашна
ђумбир
со, биљни зачин, бибер
першунов лист
Припрема:
Прокељ опрати и обарити десетак минута у сланој води.
Црни лук ситно исецкати, посолити и продинстати у мало воде.
Додати ситно исецкан бели лук и на коцкице исечен ољуштен парадајз.
Све то динстати док се парадајз не упржи.
Затим додати кашику брашна и прокељ, промешати и налити воде да огрезне.
Кувати око 15 минута и зачинити по укусу сољу, бибером, биљним зашином и ђумбиром.
Додати ситно исецкан першунов лист.
Прокељ опрати и обарити десетак минута у сланој води.
Црни лук ситно исецкати, посолити и продинстати у мало воде.
Додати ситно исецкан бели лук и на коцкице исечен ољуштен парадајз.
Све то динстати док се парадајз не упржи.
Затим додати кашику брашна и прокељ, промешати и налити воде да огрезне.
Кувати око 15 минута и зачинити по укусу сољу, бибером, биљним зашином и ђумбиром.
Додати ситно исецкан першунов лист.
Нема коментара:
Постави коментар