Лепиње са кромпиром |
Састојци за 8 лепиња:
тесто:
4 дл млаке воде
мала кашичица соли
400 г брашна тип 500
трећина паковања од 50 г свежег квасца
надев:
300 г ошишћеног кромпира
мања главица црног лука
со, бибер, биљни зачин
уље за пржење
Припрема:
У мало воде удробити свежи квасац, додати со и сачекати десетак минута да квасац "проради".
Постепено додавати брашно и добро умесити тесто.
Прекрити сувом крпом и оставити тесто на топлом, да надође.
Надев припремите од кромпира, који можете насећи на плошкице ( можете га и нарендати), и додајте насецканог црног лука.
Све по укусу зачинити сољу, биљним зачином и бибером.
Тесто поделити на 8 већих и 8 дупло мањих лоптица од теста. Веће лоптице развући у круг и на њих ставити надев и прикупити ивице као на слици.
Мање лоптице такође развући у круг и као поклопцем прекрити доњи део лепињица.
У уљу које сте загрејали пећи лепиње 10-15 минута са једне па са друге стране, зависи од јачине ватре. Лепињице сложити на кухињски убрус да се вишак уља оцеси и затим послужити.
У мало воде удробити свежи квасац, додати со и сачекати десетак минута да квасац "проради".
Постепено додавати брашно и добро умесити тесто.
Прекрити сувом крпом и оставити тесто на топлом, да надође.
Надев припремите од кромпира, који можете насећи на плошкице ( можете га и нарендати), и додајте насецканог црног лука.
Све по укусу зачинити сољу, биљним зачином и бибером.
Тесто поделити на 8 већих и 8 дупло мањих лоптица од теста. Веће лоптице развући у круг и на њих ставити надев и прикупити ивице као на слици.
Мање лоптице такође развући у круг и као поклопцем прекрити доњи део лепињица.
У уљу које сте загрејали пећи лепиње 10-15 минута са једне па са друге стране, зависи од јачине ватре. Лепињице сложити на кухињски убрус да се вишак уља оцеси и затим послужити.
Odlicno zvuci, a mora biti i ukusno
ОдговориИзбришиУкусно је наравно али је још боље када се изренда кромпир.
ОдговориИзбриши