Кифлице од бундеве |
Састојци:
500 г брашна
200 г бундеве
35 г свежег квасца
1/2 прашка за пециво
уље, вода, со
Припрема:
Бундеву очистити исећи на коцкице и обарити у сланој види док не омекша.
Када је скувана изгњечите је виљушком и оставите да се охлади.
У 2,5 дл млаке воде издробите квасац и оставити га мало да почне да ради.
У чинији ставити брашно, со, уље, испасирану будеву прашак за пециво и налити растопљеним квасцем.
Замесити тесто да буде меко.
Оставити тесто 1 сат да надође.
Тесто сећи на мале јуфкице у облику лопте.
Развући их оклагијом и мазати их маргарином.
На плех за печење ставити папир за печење и ређајте кифлице.
Кифлице пећи у предходно загрејаној рерни неких 25 минута.
Када буду печене ставите их у чинију, прекријте их крпом да мало одстоје.
Бундеву очистити исећи на коцкице и обарити у сланој види док не омекша.
Када је скувана изгњечите је виљушком и оставите да се охлади.
У 2,5 дл млаке воде издробите квасац и оставити га мало да почне да ради.
У чинији ставити брашно, со, уље, испасирану будеву прашак за пециво и налити растопљеним квасцем.
Замесити тесто да буде меко.
Оставити тесто 1 сат да надође.
Тесто сећи на мале јуфкице у облику лопте.
Развући их оклагијом и мазати их маргарином.
На плех за печење ставити папир за печење и ређајте кифлице.
Кифлице пећи у предходно загрејаној рерни неких 25 минута.
Када буду печене ставите их у чинију, прекријте их крпом да мало одстоје.
Нема коментара:
Постави коментар