Тестенина са туњевином

Тестенина са туњевином, маслинкама, линуном, паприком
Тестенина са туњевином, маслинама, паприком ...


Састојци:


200 г тестенине
два мања краставца 
парадајз паприка
5 црних маслина
конзерва туњевине
уље, со, бибер
мирођија
сок од једно до два лимуна

Припрема:


Тестенина, маслине, лимун, паприка, мирођија, краставци
Састојци
Тесто обарити у сланој води. 
Кад је оцеђено и охлађено, додати у тесто уздуж насечену киселу парадјз паприку, краставце, као и маслине које сте насекли на мање колутиће. 
Конзерву туњевине добро оцедити од уља. 
Све лагано промешајете, прелијте мешавином уљем и лимуновим соком.
Количина лимуновог сока је зависно од укуса, а уља од врсте туњевине које сте користили. 
Посолите, побиберире и још једном промешајте. 
На крају поспите са ситно сецканом мирођијом


Још је боље ако користите конзервирану туњевину у саламури.
 

2 коментара: