Тестенина са туњевином, маслинама, паприком ... |
Састојци:
200 г тестенине
два мања краставца
парадајз паприка
5 црних маслина
конзерва туњевине
уље, со, бибер
мирођија
сок од једно до два лимуна
Припрема:
Тесто обарити у сланој води.
Кад је оцеђено и охлађено, додати у тесто уздуж насечену киселу парадјз паприку, краставце, као и маслине које сте насекли на мање колутиће.
Конзерву туњевине добро оцедити од уља.
Све лагано промешајете, прелијте мешавином уљем и лимуновим соком.
Количина лимуновог сока је зависно од укуса, а уља од врсте туњевине које сте користили.
Посолите, побиберире и још једном промешајте.
На крају поспите са ситно сецканом мирођијом
Још је боље ако користите конзервирану туњевину у саламури.
Састојци |
Кад је оцеђено и охлађено, додати у тесто уздуж насечену киселу парадјз паприку, краставце, као и маслине које сте насекли на мање колутиће.
Конзерву туњевине добро оцедити од уља.
Све лагано промешајете, прелијте мешавином уљем и лимуновим соком.
Количина лимуновог сока је зависно од укуса, а уља од врсте туњевине које сте користили.
Посолите, побиберире и још једном промешајте.
На крају поспите са ситно сецканом мирођијом
Још је боље ако користите конзервирану туњевину у саламури.
odlična varijanta !
ОдговориИзбришиObožavam ovu kombinaciju i često je pravim. Nekad mi je samo to dovoljno za ručak njam.
ОдговориИзбриши