Гулаш од бундеве |
Састојци:
500 г бундеве
2 главице црног лука
2 чена белог лука
1 кашика брашна
1 ловоров лист
1 сува папричица
со, бибер
Припрема:
Црни лук, ситно исецкати, посолити, побиберити, додати ловоров лист, љуту папричицу и динстати на мало воде, док лук не омекша.
Када је лук омекшао, додамо на коцкице ситно исечену бундеву и прелијемо водом да огрезне.
Кувати тако да бундева буде мека (неких 20-30 минута), не превише јер ће се скроз раскувати.
Једну супену кашику брашна, размутите у млакој води и прелити преко бундеве и кувати још неких 5 минута.
Гулаш од бундеве је сервиран са посним чипкастим резанцима обареним само у сланој води !
Црни лук, ситно исецкати, посолити, побиберити, додати ловоров лист, љуту папричицу и динстати на мало воде, док лук не омекша.
Када је лук омекшао, додамо на коцкице ситно исечену бундеву и прелијемо водом да огрезне.
Кувати тако да бундева буде мека (неких 20-30 минута), не превише јер ће се скроз раскувати.
Једну супену кашику брашна, размутите у млакој води и прелити преко бундеве и кувати још неких 5 минута.
Гулаш од бундеве је сервиран са посним чипкастим резанцима обареним само у сланој води !
Нема коментара:
Постави коментар