Кроасани са димљеним тофуом |
За осам кроасана потребно је:
250 г интегралног брашна
100 г белог брашна
димљени тофу
50 г сусама
75 мл сунцекретовог уља
1/2 паковања свежег квасца
2,5 мл млаке воде
прстохват шећера
со
Припрема:
Квасац здробити и прелити га са млаком водом.
Додати прстохва шећера и кашику соли.
Осатави да се квасац отопи и да почне да "ради".
Додати интегрално брашно, сусам и све добро сјединити варјачом.
Кад је тесто добро сједињено, додавати бело брашно уз непрекидно мешање.
Руком добро умесити тесто да се сједини, тако да се одваја од посуде у којој га месите.
Оставите тесто прекривено крпом на собној температури да се подигне на дуплу величину.
На побршнављеној површини тесто премеситие и растањите у облику круга на дебљину око пола сантиметра.
На тесто нарендајте димљени тофу. Исеците тесто на осам подједнаких троуглова. Пре него троугао савијете у кроасан развијте га оклагијом.
Савијте кроасан и сложите у науљену тепсију. Дак се рерна греје, кроасани терба да се "одморе" око 20 минута.
У загрејаној рерни на 220 степени пеците их 7 минута, а затим још 15 минута на 180 степени.
Квасац здробити и прелити га са млаком водом.
Додати прстохва шећера и кашику соли.
Осатави да се квасац отопи и да почне да "ради".
Додати интегрално брашно, сусам и све добро сјединити варјачом.
Кад је тесто добро сједињено, додавати бело брашно уз непрекидно мешање.
Руком добро умесити тесто да се сједини, тако да се одваја од посуде у којој га месите.
Оставите тесто прекривено крпом на собној температури да се подигне на дуплу величину.
На побршнављеној површини тесто премеситие и растањите у облику круга на дебљину око пола сантиметра.
На тесто нарендајте димљени тофу. Исеците тесто на осам подједнаких троуглова. Пре него троугао савијете у кроасан развијте га оклагијом.
Припрема |
У загрејаној рерни на 220 степени пеците их 7 минута, а затим још 15 минута на 180 степени.
Спремни за печење |
Нема коментара:
Постави коментар