Кроасани са димљеним тофуом

Кроасани
Кроасани са димљеним тофуом


За осам кроасана потребно је:


250 г интегралног брашна
100 г белог брашна
димљени тофу
50 г сусама
75 мл сунцекретовог уља
1/2 паковања свежег квасца
2,5 мл млаке воде
прстохват шећера
со

Припрема:


Квасац здробити и прелити га са млаком водом. 
Додати прстохва шећера и кашику соли. 
Осатави да се квасац отопи и да почне да "ради". 
Додати интегрално брашно, сусам и све добро сјединити варјачом. 
Кад је тесто добро сједињено, додавати бело брашно уз непрекидно мешање. 
Руком добро умесити тесто да се сједини, тако да се одваја од посуде у којој га месите. 
Оставите тесто прекривено крпом на собној температури да се подигне на дуплу величину. 
На побршнављеној површини тесто премеситие и растањите  у облику круга на дебљину око пола сантиметра. 
На тесто нарендајте димљени тофу. Исеците тесто на осам подједнаких троуглова. Пре него троугао савијете у кроасан развијте га оклагијом. 


Припрема кроасана
Припрема
Савијте кроасан и сложите у науљену тепсију. Дак се рерна греје, кроасани терба да се "одморе" око 20 минута. 
У загрејаној рерни на 220 степени пеците их 7 минута, а затим још 15 минута на 180 степени.

Кроасани спремни за печење
Спремни за печење

Нема коментара:

Постави коментар