600 г јабука
400 г кристал шећера
1 супена кашика соде бикарбоне
1 дл уља
4 супене кашике пшеничног гриза
1 мала кашика млевеног цимета
450 г брашна тип 400
нарендане корице од пола лимуна
Припрема:
Нарендане јабуке (крупно ренде), ставити у чинију, посути их шећером и кашиком соде бикарбоне.
Све то промешати и оставити сат времена да одстоји.
Затим додати уље и уз непрекидно мешање брашно и гриз.
Кад сте масу сјединили, додајте цимет и нарендану корицу од лимуна.
У подмазану тепсију излити масу за коцке и лагано поравнати. Пећи на 200 степени 35 минута.
Кад се прохладе посути прах шећером или млевеним орасима и сећи на коцке.
Нарендане јабуке (крупно ренде), ставити у чинију, посути их шећером и кашиком соде бикарбоне.
Све то промешати и оставити сат времена да одстоји.
Затим додати уље и уз непрекидно мешање брашно и гриз.
Кад сте масу сјединили, додајте цимет и нарендану корицу од лимуна.
У подмазану тепсију излити масу за коцке и лагано поравнати. Пећи на 200 степени 35 минута.
Кад се прохладе посути прах шећером или млевеним орасима и сећи на коцке.
A sta sa grizom?
ОдговориИзбришиДодати га заједно са брашном.
ОдговориИзбришиХвала на сугестији !