Посна мусака од ослића |
Састојци:
350 г ослића
350 г кромпира
3 средња парадајза
мања главица црног лука
један чен белог лука
першунов лист
један лист ловора, бибера у зрну
једна кашика брашна
со, бибер , вегата, коморач
уље
и још:
за прелив једна кашика уља и брашна помешано са две кашике воде, соли и мало куркуме.
Припрема:
У сланој води са ловоровим листом и бибером обарити ослића 15 минута.
Кад се барена риба прохлади, очистити је од костију и "кожице".
На мало уља, пропржити ситно исецкан црни лук. Додати рибу и пет минута на благој ватри динстати.
Посолити, побибирети и додати млевени коморач по укусу. Ситно исецкати бели лук, першунов лист и додати риби. Кромпир ољуштити, насећи на колутове, а 50 г кромпира нарендати.
Парадјз, очистити од кожице и насећи на колутове.
У ватросталној чинији, коју смо науљили, слажемо мусаку и то тако да прво сложимо ред кромпира који повегетите, па парадајз па рибу и тако све док има материјала за мусаку. Затим, преко мусаке прелити прелив од брашна, уља и воде. Последњи ред треба да буде нарендан кромпир помешан са кашиком брашна и преко тога насечен парадајз.
Пећи тако припремљену мусаку 45 минута на 200 степени.
Мусака тек извађена из рерне |
UZ VASE RECEPTE LAKO NAM JE DA SE HRANIMO,VASILIJE,ANDJELA I SANJA UNKOVIC.
ОдговориИзбришиРадујемо се што Вам се допадају рецепти.
ОдговориИзбришиPrelepa :)
ОдговориИзбриши