Посна чоколадна торта |
Састојци:
350 г посног кекса (густав)
800 мл сојиног млека
2 пудинга са укусом ваниле
100 г посне чоколаде
125 г маргарина
125 г фруктозе или шећера
1 ванилин шећер
За умакање кекса:
1 кашика нес кафе
2 дл млаке воде
мало рума
филџан млека
Припрема:
У сојином млеку скувати пудинг од ваниле.
Пудинг оставити да се добро охлади.
Маргарин умутити са фруктозом (или шећером), да буде пенаст.
У охлађеном пудингу, уз непрекидно мешање, додати маргарин и ванилин шећер.
Када је крем добро умућен, додати чоколаду коју сте предходно отопили на благој ватри.
Крем добро умутит.
Направити смесу за умакање кекса од нес кафе, воде , рума и млека.
У посуди, у којој ћете слагати торту, предходно намочен кекс скожите у први ред, затим додате фил, па поново ред кекса и тако све док не сложите задњи ред кекса, преко кога ћете ставити мало фила и благо нарендати чоколаду.
Торту чувајте у фрижидеру пре служења.
У сојином млеку скувати пудинг од ваниле.
Пудинг оставити да се добро охлади.
Маргарин умутити са фруктозом (или шећером), да буде пенаст.
У охлађеном пудингу, уз непрекидно мешање, додати маргарин и ванилин шећер.
Када је крем добро умућен, додати чоколаду коју сте предходно отопили на благој ватри.
Крем добро умутит.
Направити смесу за умакање кекса од нес кафе, воде , рума и млека.
У посуди, у којој ћете слагати торту, предходно намочен кекс скожите у први ред, затим додате фил, па поново ред кекса и тако све док не сложите задњи ред кекса, преко кога ћете ставити мало фила и благо нарендати чоколаду.
Торту чувајте у фрижидеру пре служења.
Moja klinka obozava keks torte:)) Ja takodje kad je sa cokoladom:)
ОдговориИзбриши