Кекс торта са чоколадом

Посна чоколадна торта
Посна чоколадна торта


Састојци:


350 г посног кекса (густав)
800 мл сојиног млека
2 пудинга са укусом ваниле
100 г посне чоколаде
125 г маргарина
125 г фруктозе или шећера
1 ванилин шећер



За умакање кекса:


1 кашика нес кафе
2 дл млаке воде 
мало рума
филџан млека

Припрема:


У сојином млеку скувати пудинг од ваниле. 
Пудинг оставити да се добро охлади. 
Маргарин умутити са фруктозом (или шећером), да буде пенаст. 
У охлађеном пудингу, уз непрекидно мешање, додати маргарин и ванилин шећер. 
Када је крем добро умућен, додати чоколаду коју сте предходно отопили на благој ватри. 
Крем добро умутит. 
Направити смесу за умакање кекса од нес кафе, воде , рума и млека. 
У посуди, у којој ћете слагати торту, предходно намочен кекс скожите у први ред, затим додате фил, па поново ред кекса и тако све док не сложите задњи ред кекса, преко кога ћете ставити мало фила и благо нарендати чоколаду. 
Торту чувајте у фрижидеру пре служења.

1 коментар: