Пинђур |
Састојци:
9 кг црвених рога паприка за ајвар
6 кг парадајза
першунов лист
1-2 главице белог лука
1 дл уља за пржење
Припрема:
Паприке опрати и посушити.
Испећи паприке и кад се охладе ољуштити их.
Очистит их од семена и ручно их исцепкати уздужно на танке трке.
На загрејаном уљу упржити парадајз који је предходно опран, ољушћен и исечен на коцкице.
Када је парадајз упржен, додати припремљене паприке и упржити пинђур још око пола сата.
Додати везицу ситно исецканог першуна и соли по укусу.
Бели лук исећи на плошке и додати у пинђер.
Четрири кашике сирћета додати у пинђур.
Врућ пинђур спремити у вруће тегле.
Ставити у рерну на 100 степени да се запече око пола сата.
Када је пинђур охлађен налити уља и затворити тегле чепом и сместити у оставу.
Свакако зачинавање пинђура сољу, белим луком и сирћетом можете урадити и према свом укусу.
Испећи паприке и кад се охладе ољуштити их.
Очистит их од семена и ручно их исцепкати уздужно на танке трке.
На загрејаном уљу упржити парадајз који је предходно опран, ољушћен и исечен на коцкице.
Када је парадајз упржен, додати припремљене паприке и упржити пинђур још око пола сата.
Додати везицу ситно исецканог першуна и соли по укусу.
Бели лук исећи на плошке и додати у пинђер.
Четрири кашике сирћета додати у пинђур.
Врућ пинђур спремити у вруће тегле.
Ставити у рерну на 100 степени да се запече око пола сата.
Када је пинђур охлађен налити уља и затворити тегле чепом и сместити у оставу.
Свакако зачинавање пинђура сољу, белим луком и сирћетом можете урадити и према свом укусу.
Sad skoro sam tek prvi put cula ime PIndjur i mnogo mi se svidelo kao i ono sto je u tegli:))
ОдговориИзбриши