Динстане тиквице

Динстане тиквице
Посне динстане тиквице


Састојци:


750 г тиквица
две средње главице црног лука
со, бибер, оригано 
першунов лист
уље

Припрема:

На уљу продинстати исецкан црни лук. 
Кад је лук омекшао и добио златно жуту боју, додати танко насечене тиквице. 
Све посолити и на лаганој ватри, уз повремено мешање, динстати тиквице док не омекшају.
Кад су тиквице готове побиберити, посолите  по укусу и додајте ситно насецкан першунов лист и оригано.

2 коментара:

  1. Odličan blog. I zanimljivi prilozi. Lepe ideje. Svašta nešto... Navraćaću....

    Srdačan pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Bravo za ove lepe recepte.Sadje sezona tikvica a i vreme Velikogospojinskog posta,pa ovakvi recepti dobro doju.

    ОдговориИзбриши