Динстана боранија

Динстана боранија
Посна динстана боранија


Састојци:


500 г шарене бораније
већа главица црног лука
једна већа шаргарепа
два чена белог лука
со, бибер
першунов лист
мирођија
уље
вода млака за доливање

Припрема:

На мало уља пропжити ситно исецкан црни лук, који сте посолили. 
После десетак минута, додати шаргарепу исечену на колутове. Мало додати млаке воде и динстати лук и шаргарепу још десетак минута на лаганој ватри. 
Боранију коју сте очистили и попречно пресекли на пола, оперите млазом млаке воде. 
Тако припремљену боранију додати на већ издинстан лук и шаргарепу. 
Све то динстати на лаганој ватри пола сата уз доливање мало млаке воде. Ситно исецкан бели лук, першунов лист и мирођију додати у боранију. 
Боранију зачинити по укусу бибером и сољу.

1 коментар:

  1. Zdrava hrana, dinstovanje je mnogo zdravije nego przenje, ja na kraju dodao bih malo milera. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши