Посна динстана боранија |
Састојци:
500 г шарене бораније
већа главица црног лука
једна већа шаргарепа
два чена белог лука
со, бибер
першунов лист
мирођија
уље
вода млака за доливање
Припрема:
На мало уља пропжити ситно исецкан црни лук, који сте посолили.
После десетак минута, додати шаргарепу исечену на колутове. Мало додати млаке воде и динстати лук и шаргарепу још десетак минута на лаганој ватри.
Боранију коју сте очистили и попречно пресекли на пола, оперите млазом млаке воде.
Тако припремљену боранију додати на већ издинстан лук и шаргарепу.
Све то динстати на лаганој ватри пола сата уз доливање мало млаке воде. Ситно исецкан бели лук, першунов лист и мирођију додати у боранију.
Боранију зачинити по укусу бибером и сољу.
После десетак минута, додати шаргарепу исечену на колутове. Мало додати млаке воде и динстати лук и шаргарепу још десетак минута на лаганој ватри.
Боранију коју сте очистили и попречно пресекли на пола, оперите млазом млаке воде.
Тако припремљену боранију додати на већ издинстан лук и шаргарепу.
Све то динстати на лаганој ватри пола сата уз доливање мало млаке воде. Ситно исецкан бели лук, першунов лист и мирођију додати у боранију.
Боранију зачинити по укусу бибером и сољу.
Zdrava hrana, dinstovanje je mnogo zdravije nego przenje, ja na kraju dodao bih malo milera. Pozdrav...
ОдговориИзбриши