Поховане тиквице у пиву

Поховане тиквице у пиву
Посне поховане тиквице


Састојци:


три младе тиквице 
бело брашно 
кукурузно брашно
3 дл пива
со, уље 

Припрема:


Тиквице ољуштити, посолити и насећи на танке плошке. 
Тако тиквице треба да одстоје минимум пола сата.
У једну посуду ставити брашно, у другу пиво а у трећу бело кукурузно брашно.
Уље у тигању загрејати. 
Тивице прво уваљати у бело брашно, провући кроз пиво и уваљату у кукурузно брашно. 
Пећи на загрејаном уљу док обе стране не добију златно жуту боју. 

1 коментар:

  1. Анониман13. јул 2011. 09:40

    Ovo je ejdno od mojih omiljenih pohovanih povrtki:)Divna je kombinacija i lako i brzo i ukusno:)

    ОдговориИзбриши