Торта од вишања

Колач од вишања
Посни колач од вишања


Састојци:


за тесто (кашика је супена)
15 кашика брашна
10 кашика шећера
12,5 кашика уља
17,5 кашика воде
прашак за пециво


250 г очишћених вишања
две кашике презле
4 кашике шећера
један пудинг од ваниле 
0,5 л воде 
три кашике шећера
један посни шлаг 
100 мл хладне воде


Припрема:

Приликом припреме теста прво помешати брашно и прашак за пециво, а у другој чинији уље и воду. 
Уз лагано мућење миксером у смесу воде и уља додавати брашно, прашак за пециво и на крају шећер. 
Тепсију у којој печете тесто, намажите маргарином и благо побрашњавите. 
Тесто печете 15 минута на 180 степени у рерни која је предходно загејана.
Док се тесто пече скувајте пудинг од ваниле. 
Кад је тесто прохлађено, очишћене вишње помешајте са презлом, шећером и распоредите их преко теста. 
Преко воћа ставите пудинг.
Кад се он прохлади ставите умућен шлаг. 
Колач оставити у фрижидер да се добро охлади, а када се охлади уживајте у колачу !!!

1 коментар: