Посни колач од вишања |
Састојци:
за тесто (кашика је супена)
15 кашика брашна
10 кашика шећера
12,5 кашика уља
17,5 кашика воде
прашак за пециво
250 г очишћених вишања
две кашике презле
4 кашике шећера
један пудинг од ваниле
0,5 л воде
три кашике шећера
један посни шлаг
100 мл хладне воде
Припрема:
Приликом припреме теста прво помешати брашно и прашак за пециво, а у другој чинији уље и воду.
Уз лагано мућење миксером у смесу воде и уља додавати брашно, прашак за пециво и на крају шећер.
Тепсију у којој печете тесто, намажите маргарином и благо побрашњавите.
Тесто печете 15 минута на 180 степени у рерни која је предходно загејана.
Док се тесто пече скувајте пудинг од ваниле.
Кад је тесто прохлађено, очишћене вишње помешајте са презлом, шећером и распоредите их преко теста.
Преко воћа ставите пудинг.
Кад се он прохлади ставите умућен шлаг.
Колач оставити у фрижидер да се добро охлади, а када се охлади уживајте у колачу !!!
Уз лагано мућење миксером у смесу воде и уља додавати брашно, прашак за пециво и на крају шећер.
Тепсију у којој печете тесто, намажите маргарином и благо побрашњавите.
Тесто печете 15 минута на 180 степени у рерни која је предходно загејана.
Док се тесто пече скувајте пудинг од ваниле.
Кад је тесто прохлађено, очишћене вишње помешајте са презлом, шећером и распоредите их преко теста.
Преко воћа ставите пудинг.
Кад се он прохлади ставите умућен шлаг.
Колач оставити у фрижидер да се добро охлади, а када се охлади уживајте у колачу !!!
Jednostavno brzo i zamisljam i ukusno:)
ОдговориИзбриши