Кромпир супа од печурака на другачији начин - на води

Супа од печурака и кромпира-на води
Посна супа од печурака


Састојци:

150 г печурака
5 кромпира средње величине
једна већа шаргарепа
један лук
лист першуна
со, бибер
1 литар воде

Припрема:


Кромпир ољуштите и ставите у шерпу кључале воде да се кува док не омекша, али воду немојте бацити, нека остане да би се на крају долила у супу.
У другој шерпи на мало воде, издинстати црни лук и рендану шаргарепу, све то посолити и динстати док лук и шаргарепа не омекшају.
Када је омекшало, додајте исецкане печурке на колутиће и динстајте једно 5-6 минута, док печурке не промене боју и не омекшају.
Затим извадите кромпир из воде и изгљечите га као када правите пире кромпир.
Кромпир вратите у воду у којој се кувао и полако мешајте док се не добије козистентна каша.
Када сте добили кашу сада ставите онај динстани лук, шаргапеу и печурке и кувајте једно 5-10 минута.
Посолите, побиберите и додајте исецкан лист першуна.


Напомена:


Ако хоћете да имате гушћу крем супу, ставите више кромпира на ту количину воде. Када се супа охлади она ће бити свакако гушћа !


4 коментара: