Посне пуњене тиквице |
Састојци:
три тиквице за пуњење
пола главице црног лука
један чен белог лука
пола веће шаргарепе
75 г пиринча
25 г зобених пахуљица
један кромпир
мало першуновог листа
со, бибер, вегета,
слатка алева паприка
уље
две кашике брашна
литра и по воде
Припрема:
Тиквице ољуштити и одсећи део са петељком. Затим мало кашиком издубити део семнеки са тиквицама.
Фил за филовање тиквица припремити тако да се на загрејаном уљу пропжи ситно исецкан црни лук и нарендана шаргарепа. Затим додати опран пиринач и то мало продинстати и додати зобене пахуљице.
Све то уз благо доливање воде динстати десетак минута. Зачинити сољу, бибером, вегетом, нарендати кромпир и додати ситно насецкан бели лук и першунов лист.
Масу за филовање промешати, добро сјединтити и напунити тиквице.
На мало уља пропржити брашно, додати слатку алеву паприку, налити водом и зачинити вегетом.
У сосу за паприке сложити нафиловане тиквице и кувати на благој ватри око 30 минута.
Фил за филовање тиквица припремити тако да се на загрејаном уљу пропжи ситно исецкан црни лук и нарендана шаргарепа. Затим додати опран пиринач и то мало продинстати и додати зобене пахуљице.
Све то уз благо доливање воде динстати десетак минута. Зачинити сољу, бибером, вегетом, нарендати кромпир и додати ситно насецкан бели лук и першунов лист.
Масу за филовање промешати, добро сјединтити и напунити тиквице.
На мало уља пропржити брашно, додати слатку алеву паприку, налити водом и зачинити вегетом.
У сосу за паприке сложити нафиловане тиквице и кувати на благој ватри око 30 минута.
Ovo je divan predlog za malo odmora od mesa.Pravicemo:)
ОдговориИзбриши