Посба чорба од шампињона |
Састојци:
50 г зелених делова младог лука
75 г шаргарепе
75 г кромпира
150 г шампињона
першунов лист
две кашике брашна
со, вегета и бибер
2 л вода
по жељи сок од пола лимуна
Припрема:
У шерпи на мало соли пропржити ситно исецкан зелени део младог лука.
Додати шаргарепу изрендану на крупније ренде и уз мало воде динстати док шергарепа не омекша.
Додати изрендане шампињоне и кромпир и благо посолити. Када је поврће издинстано додати брешно и налити водом.
Када је чорба прокувала кувати још 15 минута.
Зачинити по укусу зачинима, додати ситно исецкан першунов лист и сок од пола лимуна.
У шерпи на мало соли пропржити ситно исецкан зелени део младог лука.
Додати шаргарепу изрендану на крупније ренде и уз мало воде динстати док шергарепа не омекша.
Додати изрендане шампињоне и кромпир и благо посолити. Када је поврће издинстано додати брешно и налити водом.
Када је чорба прокувала кувати још 15 минута.
Зачинити по укусу зачинима, додати ситно исецкан першунов лист и сок од пола лимуна.
Нема коментара:
Постави коментар