Сарма од пасуља - на води

Сарма од пасуља-на води
Посна сарма од пасуља


Састојци: за десет већих сарми

500 г пасуља
две средње главице црног лука
две шаргарепе
два паштрњака
две зелени
десет листова киселог купуса
со, вегета, бибер и слатка алева паприка

Припрема:

Пасуљ преко ноћи налити водом. Следећег дана пасуљ прокувати у сланој води и ту води бацити. 
Затим налити пасуљ и са свим поврћем кувати, али пазити да се зрно пасуља не раскува. 
Кад смо процедили пасуљ зачинити га вегетом, сољу и бибером по укусу, те додати једну кашику слатке алеве паприке. 
Са том смесом увијати сарме од листова купуса и слагати их у плех (као горе на слици) у којем ћемо их пећи на 220 степени 45 минута. 
Пре печења налити их водом у којој се пасуљ кувао и посути алевом паприком, а плах прекрити фолијом.

Нема коментара:

Постави коментар