500 г пасуља
две средње главице црног лука
две шаргарепе
два паштрњака
две зелени
два паштрњака
две зелени
десет листова киселог купуса
со, вегета, бибер и слатка алева паприка
со, вегета, бибер и слатка алева паприка
Припрема:
Пасуљ преко ноћи налити водом. Следећег дана пасуљ прокувати у сланој води и ту води бацити.
Затим налити пасуљ и са свим поврћем кувати, али пазити да се зрно пасуља не раскува.
Кад смо процедили пасуљ зачинити га вегетом, сољу и бибером по укусу, те додати једну кашику слатке алеве паприке.
Са том смесом увијати сарме од листова купуса и слагати их у плех (као горе на слици) у којем ћемо их пећи на 220 степени 45 минута.
Пре печења налити их водом у којој се пасуљ кувао и посути алевом паприком, а плах прекрити фолијом.
Затим налити пасуљ и са свим поврћем кувати, али пазити да се зрно пасуља не раскува.
Кад смо процедили пасуљ зачинити га вегетом, сољу и бибером по укусу, те додати једну кашику слатке алеве паприке.
Са том смесом увијати сарме од листова купуса и слагати их у плех (као горе на слици) у којем ћемо их пећи на 220 степени 45 минута.
Пре печења налити их водом у којој се пасуљ кувао и посути алевом паприком, а плах прекрити фолијом.
Нема коментара:
Постави коментар