18 комад посног кекса (златни пек или авала)
150 г шећера
један ванилин шећер
четири јабуке средње величине
два пудинга од малине или јагоде
један посни шлаг
1,1 дл воде
2 дл сирупа од вишње
150 г шећера
један ванилин шећер
четири јабуке средње величине
два пудинга од малине или јагоде
један посни шлаг
1,1 дл воде
2 дл сирупа од вишње
Припрема:
Јабуке ољуштити и исећи на ситније комадиће.
У 9 дл воде додати шећер и када је вода проврила додати јабуке.
Кувати јабуке док не омекшају. Извадимо их у цедку и добро притиснемо да што више течности изађе.
Вода у којој су се кувале јабуке, укувати две кесице пудинга које сте предходно растворили у 5 кашика хладне воде.
У посебну чинију умутите шлаг према упутству произвођача. Пошто смо све спремили за торту сада је ред и да је сложимо.
Ја сам слагала у посуди, у првом реду девет кекса које сам предходно благо намочила у соку од вишања.
Затим преко кекса ставите обарене и оцеђене јабуке, и поново ред кекса.
Преко кекса излијте пудинг и кад се он прохлади торту премажите шлагом.
Ставите је у фрижидер да се стегне и уживајте са својим укућанима или пријатељима у овој посластици.
У 9 дл воде додати шећер и када је вода проврила додати јабуке.
Кувати јабуке док не омекшају. Извадимо их у цедку и добро притиснемо да што више течности изађе.
Вода у којој су се кувале јабуке, укувати две кесице пудинга које сте предходно растворили у 5 кашика хладне воде.
У посебну чинију умутите шлаг према упутству произвођача. Пошто смо све спремили за торту сада је ред и да је сложимо.
Ја сам слагала у посуди, у првом реду девет кекса које сам предходно благо намочила у соку од вишања.
Затим преко кекса ставите обарене и оцеђене јабуке, и поново ред кекса.
Преко кекса излијте пудинг и кад се он прохлади торту премажите шлагом.
Ставите је у фрижидер да се стегне и уживајте са својим укућанима или пријатељима у овој посластици.
Brzo i ukusno!! Sjajno!!
ОдговориИзбришиSjajno, eto kako posni kolači mogu biti podjednako ukusni i dobri kao i mrsni. Čista 10 za recept!!!
ОдговориИзбриши