тесто:
20 г свежег квасца
1,5 дл млаке воде
две кашике уља
кашика соли
прстохват шећера
200 г брашна
фил:
паковање шампињона 400 г
пола паковања димљеног тофуа-сојин сир
главица црног лука
чешањ белог лука
3 дл куваног сока од парадајза
кашика шећера
кашика оригана
уље, со
20 г свежег квасца
1,5 дл млаке воде
две кашике уља
кашика соли
прстохват шећера
200 г брашна
фил:
паковање шампињона 400 г
пола паковања димљеног тофуа-сојин сир
главица црног лука
чешањ белог лука
3 дл куваног сока од парадајза
кашика шећера
кашика оригана
уље, со
Припрема:
Свеж квасац натопити у мало млаке воде и додати шећер. Затим додати со, уље, преосталу воду и замесити брашном тесто.
Тесто оставити да надође, а за то време припремити фил.
У тигању, загрејати уље и ситно исецкан црни лук издистати. Додати, ситно исечен бели лук и посолити.
Издинстан лук налити куваним соком од парадајза и додати шећер. Укувати сос да испари вишак течности.
У припремњен сос нарендати тофу. У другом тигању опране и на лист нарезане печурке издинстати на мало уља све док вода не испари.
У тепсији пречника 30 цм развући тесто.
Премазати га сосом од парадајза и преко ставит издинстане печурке.
Пећи пицу у загрејаној рерни на 220 степени 10-15 минута.
Кад је пица печена можете додати готов кечап.
Тесто оставити да надође, а за то време припремити фил.
У тигању, загрејати уље и ситно исецкан црни лук издистати. Додати, ситно исечен бели лук и посолити.
Издинстан лук налити куваним соком од парадајза и додати шећер. Укувати сос да испари вишак течности.
У припремњен сос нарендати тофу. У другом тигању опране и на лист нарезане печурке издинстати на мало уља све док вода не испари.
У тепсији пречника 30 цм развући тесто.
Премазати га сосом од парадајза и преко ставит издинстане печурке.
Пећи пицу у загрејаној рерни на 220 степени 10-15 минута.
Кад је пица печена можете додати готов кечап.
Ova mi se dopada, super pizza.
ОдговориИзбриши