Паштетице са сојиним љуспицама

Паштетице са сојиним љуспицама
Посне паштетице


Састојци:


тесто:

пола паковања свежег квасца
две кашичице соли
800 г брашна типа 500
млаке воде око 4 дл
уље



фил:


пола главице црног лука
четири кашике сојиних љуспица
уље
со, бибер по укусу
маргарин

Припрема:


Квасац ставити у млаку воду да се отопи. 
Додати со, остатак воде и постепеним додавањем брашна замесити тесто. Тесто прекривено ставити на топлом месту да се подигне двостурко. 
Фил припремимо тако што, љуспице соје обаримо минут у кипућој води зачињеној вегетом. Оставимо затим да одстоје око 15 минута и процедимо их. 
На загрејаном уљу, пропржимо ситно исецкан црни лук и додамо обарене љуспице од соје. Све то благо пржимо уз непрекидно мешање 5-10 минута. 
Зачинимо сољу, бибером или неким од зачина по укусу ако ви имате жељу.
Кад је тесто довољно ускисло премесимо га и поделимо на седам мањих обгица или  јуфкица. Пустимо још десетак минута да се "одморе".  
Оклагијом, једну обгицу развијемо у круг и на њу нарендамо маргарина који је непосредно извађен из фрижидера. Развијемо следећу обгицу и ставимо преко преходне и поново нарендамо маргарин. Тако све радимо док не дођемо до задње обге коју кад развијемо ставимо преко предходних, и на њу нерандамо маргарин. 
Оклагијом истањимо тесто у облику квадрата на дебљину прста. Пресечемо га уздужно и на сваки део ставимо половину масе од сојиних љуспица. Тесто преклопимо и добијемо као малу векну коју сечемо у облику трокутића тј. паштетица. Паштетице сложимо у плех подмазан маргарином, и на сваку паштетицу ставити мало маргарина


Пре печења



Док се рерна загрева на 220 степени, паштетице још треба да одстоје двадесетак минута. Пеците их у загрејаној рерни на 220 степени, 5 минута, а затим смањите на 180 степени и пеците још 15 минута.

Обично за ову количину теста се утроши цео маргарин за рендање, на обгицама па га тако и распоредите јер вам је непходно шест подједнаких делова маргарина за рендање.

1 коментар: